Never made these 7 mistakes after eating heavy food - খোৱাৰ পিছত ভুলতো নকৰিব এই সমূহ কাম! নহলে বেয়াকৈ ক্ষতি হব আপোনাৰ শৰীৰৰ।



আপুনি হয়তো লক্ষ্য কৰিছে যে বহুলোকে খোৱাৰ লগে লগে টোপনি যায়, বা বহুলোকৰ খোৱাৰ পিছত চাহ আৰু কফি খোৱাৰ অভ্যাস থাকে, বা কেতিয়াবা আমি খোৱাৰ পিছত, জ্ঞাতভাৱে বা অজ্ঞাতে বহুতো কাম কৰোঁ, যি তেওঁলোকক উপকৃত কৰাৰ সলনি শৰীৰৰ ক্ষতি কৰে। গতিকে এই কথাবোৰ মনত ৰখাটো ভাল যাতে খোৱাৰ পিছত এই ভুল সমূহ আপুনিও নকৰে আৰু আপোনাৰ শৰীৰটো নিশ্চিত বিপদৰ পৰা ৰক্ষা পৰে।

১) আহাৰৰ পিছত চাহ বা কফি নাখাব

আহাৰৰ ঠিক পিছতে চাহ খোৱাটো উচিত নহয় কিয়নো ই হজম প্ৰক্ৰিয়াত বাধা দিয়ে। চিকিৎসকৰ মতে, চাহ বা কফি খোৱাৰ 1 ঘণ্টা আগতে আৰু 1 ঘণ্টা পিছলৈকে কোনো খাদ্য খোৱা উচিত নহয় । ইয়াৰ কাৰণ হৈছে চাহ  বা কফিত থকা ৰাসায়নিক টেনিনে আইৰণ শোষণ কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়াত বাধা দিয়ে আৰু ইয়াক ৮৭ শতাংশলৈ হ্ৰাস কৰে যাৰ ফলত হজমত অসুবিধা হ'ব পাৰে। একে সময়তে, এনে অভ্যাসৰ ফলত ৰক্তহীনতা, ঠাণ্ডা হাত-ভৰি, মুৰৰ বিষ, আৰু ভোক নোহোৱা হ'ব পাৰে।

২) খোৱাৰ পিছত ফল নাখাব।

খালী পেটত ফল খোৱাটো সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ বুলি গণ্য কৰা হয়। দুপৰীয়াৰ আহাৰ বা ৰাতিৰ আহাৰ বা ৰাতিপুৱাৰ আহাৰৰ দৰে গধুৰ আহাৰৰ পিছত ফল খাব নালাগে। যেতিয়া আপোনাৰ পেট ভৰ্তি হয় আৰু যদি আপুনি সেই সময়ত ফল খোৱা আৰম্ভ কৰে, আপুনি এই ফলবোৰ হজম কৰিবলৈ অসুবিধা পাব যাতে আপুনি পৰ্যাপ্ত ফলৰ পুষ্টি নাপায়। গতিকে আপুনি লঘু আহাৰৰ পিছত মাজত ফল গ্ৰহণ কৰিব পাৰে।

৩) ঠাণ্ডা পানী নাখাব

পানী খোৱাটো শৰীৰৰ বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ কিন্তু খোৱাৰ লগে লগে পানী খাব নালাগে আৰু ঠাণ্ডা কৰি খাব নালাগে বা অত্যাধিক ঠাণ্ডা পানী একেবাৰে খাব নালাগে। খোৱাৰ লগে লগে ঠাণ্ডা পানী খোৱাৰ ফলত জাক বা গোটত খাদ্য জমা হয়, বিলুপ্তিৰ প্ৰক্ৰিয়া লেহেম হয় আৰু খাদ্য হজম কৰাত অসুবিধা হয়। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, আমি খোৱাৰ পিছত কেৱল কুহুমীয়া পানী বা কোঠাৰ উষ্ণতাৰ পানী খাব লাগে আৰু খোৱাৰ 45 মিনিট পিছতহে এই পানী খোৱা উচিত । খোৱাৰ লগে লগে পানী নাখাব।

চিগাৰেট সেৱন পৰিহাৰ কৰিব

আমি সকলোৱে জানো যে ধূমপান স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক,আৰু খোৱাৰ লগে লগে কৰা ধূমপান অধিক বিপদজনক হৈ পৰে, কিয়নো ইয়াৰ ফলত ইৰিটেবল বাৱেল চিণ্ড্ৰোম হ'ব পাৰে, যাৰ ফলত আলচাৰ হ'ব পাৰে। এতিয়ালৈকে কৰা বহুতো অধ্যয়ন অনুসৰি, যদি আপুনি খোৱাৰ লগে লগে 1 টা চিগাৰেট সেৱন কৰে, ই 10 টা চিগাৰেট খোৱাৰ দৰে একে সময়তে আপোনাৰ শৰীৰৰ ক্ষতি কৰিব। গতিকে খোৱাৰ পিছত চিগাৰেট খোৱাৰ অভ্যাস সলনি কৰক।

সুৰা সেৱন নকৰিব
যদি আপুনি খোৱাৰ পিছত সুৰা সেৱন কৰে, ই বিলুপ্তিৰ প্ৰক্ৰিয়াটো প্ৰভাৱিত কৰে আৰু শৰীৰৰ লগতে অন্ত্ৰৰ যথেষ্ট ক্ষতি কৰে। গতিকে যদি আপুনি সুৰাপান কৰিব বিচাৰে, খোৱাৰ 20-30 মিনিট আগতে সুৰা সেৱন কৰিব। কিন্তু খাদ্যৰ সৈতে বা আহাৰৰ লগে লগে সুৰা পান নকৰিব। শৰীৰৰ বাবে ই অধিক বিপদজনক।

খোৱাৰ লগে লগে গা ধোৱা পৰিহাৰ কৰিব

আয়ুৰ্বেদৰ লগতে, আধুনিক চিকিৎসা বিজ্ঞানেও এইটো স্বীকাৰ কৰে যে খোৱাৰ লগে লগে গা ধোৱাৰ ফলত শৰীৰৰ তাপমাত্ৰা হ্ৰাস হয়, যাৰ ফলত ৰক্ত সঞ্চালন প্ৰভাৱিত হয়। যেতিয়া এনে হয়, ছালৰ উষ্ণতা বজাই ৰাখিবলৈ শৰীৰক অপচয় কৰাত সহায় কৰিব লগা তেজ ছালৰ ফালে আহে। গতিকে খোৱাৰ পিছত গা ধোৱাৰ কাম কৰা পৰিহাৰ কৰক।

খোৱাৰ লগে লগে টোপনি নাযাব

এইটো বিশেষকৈ ৰাতি হয়। এদিনৰ ভাগৰৰ পিছত ৰাতি এটা সুস্বাদু আহাৰৰ পিছত টোপনি বন্ধ কৰা সম্ভৱ নহয়। কিন্তু এইটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ যে আপুনি ইয়াৰ যত্ন লোৱা উচিত আৰু খোৱাৰ লগে লগে বিচনালৈ নাযাব। এনে কৰিলে হৃদযন্ত্ৰ জ্বলা, বুকু জ্বলা, আৰু স্লিপ এপনিয়া আদি হ'ব পাৰে। ৰাতিৰ আহাৰৰ পিছত খোজ কাঢ়ক আৰু তাৰ পিছতহে বিচনালৈ যাওঁক। গতিকে এই অভ্যাস ত্যাগ কৰক।

Related Search

health tips in assamese

Assamese health tips

never made such mistakes after taking food

health insurance policy

best insurance policy for health